viernes, 27 de marzo de 2015

CASES PAIRALS DE BORDILS- CAN PRIM-


Una altra casa pairal important de Bordils és Can Prim. Ens la trobem quan sortim del casc antic del poble, travessem la riera de Palagret i agafem el camí de Medinyà.
Gran, antiga, enjardinada, misteriosa, bella, vella, freda, majestuosa, pairal, solitària, tranquil·la, de pedra, diferent, vigilada, espectacular, una mica restaurada, meravellosa, immensa, espaiosa, humida, mig habitada, emmurallada, assolellada, grisosa, amplíssima.
Ens la imaginem...
“Decorada. Amb més d’una llar de foc. Amb moltes habitacions. Amb olor de vegetació, plantes,... Amb un rellotge de paret amb pèndol, amb sofàs de cuir gastats i patis interiors. Una part de la casa deshabitada. Polsosa. Amb parets carregades de quadres, amb retrats de familiars, plena d’objectes del passat/antics. Amb mobles de fusta i antics. Amb animals dissecats. Amb quartos de bany grans. Amb pins i oliveres al jardí, una font, bancs de pedra, taules i cadires antigues, arbustos grans. Amb un pou i un safareig. Amb un corral.  Amb llits estrets i alts, amb capçal i peus. Amb parets empaperades, amb mobles grans, amb escales de pedra, amb buffets plens de vaixella. Amb una cuina amb  llar de foc, pica de marbre o pedra, parets de rajoles estampades/decorades amb flors i/o sanefes, una taula gran. Terrasses que donen al jardí. Pel jardí hi passa algun rec, ponts petits per travessar-lo. Amb una capella. Amb un hort.”

No hay comentarios:

Publicar un comentario