viernes, 29 de mayo de 2015

TERTÚLIA "UNA MIRADA AL CINEMA"

          DIMECRES TRES DE JUNY
            A LES NOU DEL VESPRE 
           A L'ESCOLA DE BORDILS

miércoles, 27 de mayo de 2015

Como te imaginas la grabación de la entrevista?

Un grupo de proyecto de intraciclo de 3r y 4t prepara la grabación de una entrevista a músicos que habían formado parte de una orquesta muy famosa del pueblo de Bordils (Cobla-Orquesta Catalunya). 

Antes del día, hacemos una prueba en la clase siguiendo todo el protocolo de grabación y escribimos cómo nos imaginamos que será la entrevista.

ISONA: Jo l’entrevista amb els músics me l’imagino en el lloc on ells hagin tingut una bona experiència, que estiguin assentats amb una ampolla d’aigua al costat per si se’ls asseca la gola. Els anirem gravant des de diferents llocs: per exemple primer per davant, després de perfil, d'esquenes, pla detall, pla general i que poguéssim anar en un lloc alt per fer pla picat. Que al final ens toquin la cançó que els hi hagi agradat més. A mi del grup de gravació m'agradaria ser la càmera. 

AITOR: Jo vull entrevistar als músics a la pista vella (a la graderia). Estaran assentats amb una ampolla d’aigua, de perfil. Al final el músic que hi hagi, que toqui una cançó. M`agradaria gravar-los quan venen i quan se’n van per posar-ho al principi i al final del nostre muntatge. Estaria bé fer-los riure una mica perquè estiguin de bon humor.

MARIA: L'entrevista amb els músics m'agradaria que fos així: al casal, a l'escenari, que els músics estiguin asseguts tots junts i que tinguin una ampolla d'aigua el costat. Que de tant en tant vagin bevent i que toquin de perfil. M'agradaria fer 2 o 3 plans i que el final toquin unes quantes cançons o ritmes. Però sobre tot que estiguin contents i que riguin força, que de fons es sentin nens rient o els sons que hi havia normalment. 

ARNAU S.: Jo m’imagino gravant a la plaça, dos músics parlant, alguns moments canviant de perfil, de costat. Estarien asseguts responent les preguntes. Ho voldria fer al mati, amb alguna música de fons. En el meu grup de gravació vull ser sonidista. M'agradaria que es vegi l'arbre de la plaça. 


GINA: Farem una entrevista amb els musics. M’imagino que gravarem a la plaça de l’església. Arribaran tocant els instruments, els hi posarem cadires i una taula amb una ampolla d’aigua. Els hi farem preguntes i ens les respondran. En un pla vull que surti quant toquin, gravar els claus. A mi m’agradaria fer de sonidista, d’ajudant o càmera.

BIEL B: Jo m'imagino els músics, a la plaça de l'església mirant a l'arbre però que estiguin de perfil.A la tarda quan toquin les campanes i es pongui el sol, si pot ser quan canti algun ocell. Al final, demanar-li que toqui alguna cançó amb el seu instrument, bastant fluixa, així quan fem el vídeo, la podrem posar de fons, mentre parlin. A mi de l'equip de gravació m'agradaria fer de tot.

Salida fotográfica inspirados por Gerald Durrell

"Em passava hores assegut als talons o estirat de panxa a terra contemplant la vida íntima de les bestioles que m’envoltaven. Així vaig aprendre moltes coses fascinadores."
Gerald Durrell.


Inspirados por la lectura de un fragmento del libro "La meva família i els altres animals" de Gerald Durell, hacemos una salida fotográfica en busca de un montón de animalillos.  


Les petites abelles agafen  el pol·len de la flor. Són obreres.
L’abella bat les ales a una gran velocitat!. La velocitat de les ales fa que quedi quieta davant la flor. Està triant a quina anar? Damunt la flor les ales transparents reflexen un munt de colors. Les petites abelles fan cercles pentinant la flor. Les potetes peludes recullen el pol·len i van quedant pintades de groc.
Text construït oralment pel alumnes i escrit per la mestra.



Desgranan la mora, quin misteri! D’una en una les petites boletes sanaven esclafant i al final un pinyol!
Un petit escarbat a l’aigua intenta de salbarse de morir ofegat, de mica en mica va pujant per la tija. L’escarbat presumit vol reflexar-se en el rec?.
Cranc de riu
El cranc es para, es queda quiet, i no es mou fins que es sen amanasat i neda de esquena duplagan la cua i quan esta tranquil la deixa astirada.Amb els bigotis sap on pot anar i on no pot anar. He vist que es fa un tunal dins l’aigua.

L'aranya
Hem trobat una bossa de tel, hem esperat una estona i pum! es peta la bossa i cumensan a sortir cries de aranya. Depresa  s’ ascampen  per l’arbre.

martes, 26 de mayo de 2015

"Brinca vai" (Versións do CEIP A RÚA)

Neste vídeo os nenos e nenas do CEIP A RÚA interpretan algunhas das cancións do libro CD "BRINCA VAI" de Paco Nogueiras, que actuou no noso centro con motivo da celebración do día das LETRAS GALEGAS. Esperamos que vos gusten!!

lunes, 25 de mayo de 2015



        CLASIFICAMOS, REPRESENTAMOS GRAFICAMENTE E ANALIZAMOS A INFORMACIÓN DAS ENQUISAS


        Partindo das enquisas feitas polos nenos/as elaboráronse catro gráficos de barras, onde se rexistraron os seguintes datos:

                   1.- Os datos dos pais/nais (ou familiares con idade similar ós seus país/nais) que pasaron a súa nenez en Cangas.

2           2.- Os datos dos pais/nais (ou familiares con idade similar ós seus país/nais) que pasaron a súa nenez fóra de Cangas.

3           3.- Os datos dos avós/avoas (ou familiares con idade similar ós seus avós/avoas) que pasaron a súa nenez en Cangas.

4           4.- Os datos dos avós/avoas (ou familiares con idade similar ós seus avós/avoas) que pasaron a súa nenez fóra de Cangas.







Cada neno/a reflexou os datos da súa enquisa no gráfico.

Unha vez rematados os gráficos analizaron a información:

-          Cal era o xogo máis practicado polos seus país/nais?

-          E polos avós/avoas?

-          Existen grandes diferenzas entre os xogos practicados en Cangas e os practicados noutros lugares?

RIERA GÀRRAP - DURANT LES COLÒNIES 1R I 2N


 DES   DEL   MARGE   TIREM   PEDRES  A   L’AIGUA:  COM   POT   SER   QUE   UNA SOLA   PEDRA   FACI  TANTS   DE   CERCLES?.
CERCLES -versos-
UN   ALTRE   COP  VOLS  AGITAR  LES  AIGÜES  
DEL   LLAC.
ESTÀ   BÉ,  PERÒ   PENSA
QUE  NO  SERVEIX   DE  RES  TIRAR  UNA  SOLA  PEDRA,
 Joan Vinyoli





A   LA  RIERA    FIQUEM   ELS   PEUS   A  L’AIGUA,  UI!  QUE  FREDA!, AMB   LES   MANS   AGAFEM   CAP-GROSSOS   I   TRITONS   AMAGATS  SOTA   LES   PEDRES.

TORNANT  DE  LA  RIERA  COLLIM   CAMAMILLA.

 
BALLAR, PIJAMA, SALTAR, MÀGIA, "VINE, VINE, PRIMAVERA!, CONTURSIONS,
LLANTERNA, TREN, BROMES  DIVERTIDES,  RIURE, EQUIVOCAR-SE.
  
              
EL  PRIMER  ESTEL -versos-
Al fons de tot es dreça una muntanya
prometedora, el dia ja finit.
És bo no tenir sempre el que volem
bastir una cabana d'esperances.
Joan Vinyoli
   

AMB   BRANQUES   I   FULLES   DE ROURE   HEM  BASTIT  UNA  CABANA D’ESPERANÇA. 


    
ARRELS  ENTORTULLIGADES,  EMBOLICADES, FENT  EQUILIBRIS,  EN   FORMA  DE   CADIRA.

Text construït oralment pel alumnes i escrit per la mestra.

viernes, 22 de mayo de 2015

ENTRADA DE L'ESCOLA - P4 BORDILS

FOTOGRAFIEM   CADA  SETMANA   L'ENTRADA  AMB   EL   SEU   ARBRE  I AMB  AQUESTA  TRIA  DE  FOTOS  ES  VEU  COM  VA  CANVIANT  AL  LLARG  DEL  TEMPS.







  
Alumnes de P4

miércoles, 20 de mayo de 2015

ARBRES DE SOMNI - P5 BORDILS

OM

MORERA

ELS   HEM   MESURAT   AMB   LLANA

I   HEM   VIST   QUE   L'ARBRE   DEL   GALLINER,   L'OM,      ÉS   EL   MÉS   GRAN   DE

   L'ESCOLA   PERÒ   PER   MOLT   POCA   DIFERÈNCIA!

Text construït oralment pels alumnes i escrit per la mestra.

Carrera solidaria 2015

En las Jornadas Culturales nuestro centro participó en la Carrera Solidaria Save the Children.

viernes, 15 de mayo de 2015

TREBALL A L'HORT - P5 BORDILS

PLANTEM CARBASSES: 

FEM   PILONS   DE   4   LLAVORS     I   SURTEN   6   PILONS

PREPAREM   LA   TERRA   

LA   REGUEM   PERQUÈ   ESTÀ   MOLT   SECA

FEM   UN    FORAT   AMB   EL   CAVIC

MESUREM   EL   FORAT   ENTRE   3   I   4   CENTÍMETRES   DE   FONDO

EL   REGUEM   UNA   MICA

HI   POSEM   LES   4   LLAVORS   I   ABONO   PERQUÈ   CREIXIN   MILLOR

TAPEM   EL   FORAT   FENT   UNA   REGA   AL   VOLTANT    I   REGUEM.
CREIXERAN?

miércoles, 13 de mayo de 2015

COOPERATIVA GIRONA FRUITS - 6è BORDILS

Quan estàvem preparant els Minuts Lumière, vam anar dues vegades a la Cooperativa Girona Fruits que hi ha a Bordils, una per documentar-nos i l’altre per gravar.

Vam triar anar-hi perquè quan fèiem 4t dins el projecte de les pomeres hi vam fer una visita. Recordàvem una mica l’espai, el que hi feien  i vam pensar que seria bonic gravar algun minut i algun retrat de treballadors.
Els plans d’aquesta peça són els plans que vam filmar durant la primera visita.  Els vam  gravar amb la càmera reflex per això, el so no se sent molt bé.